Reflexions de diumenge

Càrrecs de Governació, el 12 de març, amb alcaldes de l'Alt Empordà, després de la nevada.

Càrrecs de Governació, el 12 de març, amb alcaldes de l'Alt Empordà, després de la nevada.

Pendent del decret que va aprovar el Govern de l’Estat el passat divendres, per donar suport als efectes de la passada nevada. Dimarts el nostre Govern haurà d’aprovar un decret al respecte. Veurem com es concreten els ajuts als ajuntaments. De moment no pinta gaire bé i sembla que el govern de Rodríguez Zapatero segueix en la seva línia habitual de no afrontar els problemes i dedicar-se a la política de la “tómbola”.

CiU planta el Pacte Nacional per la Immigració. Convergència segueix obstinada en la seva política destructiva i d’oposició frontal a qualsevol iniciativa del Govern. En sembla un acte d’irresponsabilitat aquest fet que esperem que no comporti un ús perillós del debat de la immigració. La visió apocalíptica de la realitat, l’anunci permanent d’unes eleccions imminents els porten a posicions irresponsables pel present i futur del nostre país. Només cal recordar la postura contrària a la llei de consultes populars via referèndum i altres iniciatives del Govern per veure que la deriva electoral que tenen els pot comportar que comencin a “navegar”.

Esperpèntic el document programàtic del Reagrupament: exèrcit, Guàrdia Nacional formada per voluntaris, Agència Nacional d’Intel•ligència anunciada, català i aranès únics idiomes oficials, … Un desprestigi per a l’independentisme polític.

No comparteixo l’article de dissabte de Pilar Rahola “Populismo en la Diagonal sobre la consulta ciutadana sobre el futur d’aquesta avinguda tan important de la ciutat de Barcelona. Però sí que li haig de donar la raó sobre el dret a vot als majors de 16 anys en aquesta consulta, també crec que és un despropòsit.

Us recomano l’article de dissabte de les “sabatinas intempestivas” de Gregorio Moran a La Vanguardia titulat “Jorge Semprún se despide”. Semprún en sembla un personatge molt interessant, que des de que va ser expulsat del PCE a mitjans dels seixanta sempre s’ha mantingut en les mateixes posicions. Un personatge que contrasta precisament amb Santiago Carrillo amb els seus llibres lamentables de memòries; o més ben dit, de desmemòries. Semprún en un recent article a Le Monde diu: “Ni resignado a morir ni angustiado por la muerte, sino irritado, extraordinariament incómodo ante la idea de que pronto ya no estaré…”. Ara s’espera una darrera intervenció pública seva el proper 11 d’abril en el seixanta cinquè aniversari de l’alliberament del camp de concentració nazi de Buchenwald, on va estar Semprún.

I finalment, dues recomanacions més: el reportatge de dissabte a El País al suplement “El viajero”: En Roma, como los romanos, i per als seguidors i admiradors de Serge Gainsbourg i Jane Birkin, entre els quals m’hi incloc, el reportatge-entrevista al suplement “Babelia” del mateix diari a la filla d’ambdós, Charlotte Gainsburg.

Anuncis

1 comentari

Filed under Dietari

One response to “Reflexions de diumenge

  1. Ei! genial que tinguis un bloc. Et felicito i no cal que et digui que per poc que escriguis serà interessant, interessant… mentre no ho facis gaire de cine 😉 et podré seguir amb normalitat.

    Bona decisió “jefe”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s