Debat sobre la immigració a l'”Àgora”

Ha estat un encert el debat d’aquesta nit del programa “Àgora” conduït pel periodista Xavier Bosch. Qui millor per parlat del tema de la immigració que un debat entre quatre alcaldes: Iolanda Pineda, de Salt: Ferran Bel, de Tortosa, Josep Cosconera, de Guissona; i Pere Prat, de Manlleu. Aquests dos darrers, a banda de ser dos alcaldes d’Esquerra, són dos bons amics.

Tots quatre han donat una visió ben ajustada de la realitat dels municipis i l’impacte de la immigració que ha tingut en ben pocs anys, en el panorama dels nostres ajuntaments. Ha quedat palesa també la feina dels quatre alcaldes, com a bons exemples de les polítiques que es fan a l’àmbit municipal. Fora dels discursos que ens donen una visió idíl·lica de la realitat basada en l’exaltació de la multiculturalitat o els discursos xenòfobs, els alcaldes han donat una visió de la realitat tranquil·la i serena, però alhora, contundent sobre com afronten les diferents problemàtiques i les polítiques públiques en diferents àmbits: l’escola, la seguretat, l’habitatge, l’espai públic…

Cal remarcar el punt d’optimisme que han volgut donar, un missatge també d’autoestima de la pròpia societat catalana que ha estat capaç d’anar integrant diferents onades migratòries. És evident que la situació actual és molt més complicada; les diferències culturals, lingüístiques, religioses…, incrementen les dificultats. La bona política, molt sovint silenciada, és bo que surti a la llum pública.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Dietari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s