Bona notícia per a l’educació

El Departament d’Educació ha presentat el decret de direcció dels centres educatius i del personal directiu professional docent. Crec que es tracta d’una bona notícia per la millora dels centres educatius públics de Catalunya. Professionalitzar la tasca de la direcció dels centres, i el paper dels directors, és una assignatura pendent del sistema educatiu del nostre país. Dotar de més autoritat els directors i equips directius, amb més autonomia per part dels centres, permetrà una millor implicació d’aquests en la comunitat escolar i l’entorn de l’escola. Caldrà un procés de selecció durant un període de temps, s’establiran indicadors d’avaluació, l’accés per concurs de mèrits i una formació específica per a l’exercici de la direcció.
Com era d’esperar aquest decret ja compta amb la crítica habitual dels sindicats: què si és poc democràtic, què l’ensenyament no és una mercaderia, … No hi ha res pitjor per a un sistema educatiu que el fet de basar-se en una societat idealitzada i inexistent. No hi ha res pitjor per a l’escola que dissociar-se del món real.
El passat dimarts 6 d’abril sortia publicat a El Periódico un reportatge sobre les agressions que pateixen els professors per part dels pares dels alumnes. El sistema escolar de l’Estat espanyol ha sobreprotegit l’alumne en excés. Diferent que el cas britànic, on el govern d’aquest país, acaba d’aprovar un codi de conducta on estableix que cal que faci el professorat quan es produeixen situacions violentes. El projecte de decret del Govern estableix la figura del director de centre com autoritat pública i pot ajudar a contribuir a reduir aquestes situacions conflictives.
Reforçar el paper del docent en els centres escolars i anar canviant l’escala de valors d’un progressisme tronat és fonamental per la millora de la qualitat del nostre ensenyament; així com reforçar els valors de l’autoritat i l’esforç.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Dietari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s