Evo Morales i la teoria del pollastre


Han causat una certa sorpresa les declaracions del president de Bolívia Evo Morales sobre els efectes de la ingesta de pollastre. A mi, particularment, cap ni una. Mai he sentit cap tipus de simpatia per aquest personatge que presideix el país andí. M’imagino les reaccions de molts dels assistents europeus a la Conferència Mundial de Pobles sobre el Canvi Climàtic celebrada a Bolívia, la cara de bocabadats davant del mite del “bon salvatge” que representa per a molts el tal Morales. Ara resulta que la decadència de la nostra civilització occidental es deu a l’alimentació a base de pollastre, ja que segons aquest líder de la revolució pendent, l’esmentat animal, és la causa de l’homosexualitat i la caiguda del cabell. Entre altres perles d’aquesta espasa de la revolució mundial també destaca la crítica a la medicina científica, i per tant la defensa de la medicina ancestral, els efectes nocius de la patata holandesa i el gran ús de la coca-cola com a producte per netejar vàters.
Sempre he considerat que les teories basades en el mite del “bon salvatge” són profundament reaccionàries. I aquest personatge n’és un bon exemple, convertit en el bon salvatge pel papanatisme progre occidental. Si no com es pot entendre la bona relació entre règims com el d’Evo Morales, l’impresentable d’Hugo Chavez i el règim feixista d’Ahmadineyad a l’Iran.
Sobre Evo Morales recomano les opinions donades pel qui va ser president de Bolivia entre l’any 2003-2005 Carlos Mesa, intel.lectual d’esquerres i historiador. Mesa sempre s’ha mostrat crític amb Morales acusant-lo de voler destruir el sistema de partits polítics, denunciant les seves tendències totalitàries i la “mitificació indigenista” de la Constitució boliviana.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Dietari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s