Discurs de presentació de la candidatura al Masnou

Bona nit, vull agrair avui la vostra presència aquí, en aquest primer acte públic quan l’assemblea local d’ERC m’acaba d’escollir candidat a l’alcaldia del Masnou per a les properes eleccions municipals. Falta un any i avui ja ens posem en moviment per afrontar aquest repte tant important.
Primer de tot vull donar les gràcies pel suport que he rebut del conjunt de la militància de la secció local d’ERC. El gran valor que té aquesta secció local és que sempre hem treballat en la mateixa direcció i som un equip cohesionat i amb ganes de treballar.
Crec que és just, en un dia com avui, recordar i agrair a totes les persones que han fet possible que avui siguem aquí reunits. Voldria tenir un record per aquells militants històrics què ens van deixar: el Jordi Mallafré, el primer regidor d’ERC, el Francesc Sànchez i com no, l’entranyable Joan Fàbregas.
Les tres persones que m’han precedit en els parlaments han tingut una contribució fonamental al projecte d’Esquerra Republicana al Masnou i marquen etapes diferents del partit.
El Joan Llansó va ser qui va obrir el primer procés de renovació del partit al Masnou i també la persona clau que va facilitar la incorporació d’aquells que varem ingressar al partit a finals de 1995.
El Ramon Pellicer va assumir el repte d’encapçalar la candidatura en un moment de dificultats a nivell de la secció local.
I la Carme Giol ha liderat l’etapa en què ERC va assumir el repte de governar el nostre poble representant els valors de la feina ben feta, l’esforç i el treball.
Recordem quants projectes van ser iniciats la passada legislatura, i tot just ara, s’estan assolint: l’ampliació de la biblioteca, les dues escoles bressol; per posar només dos exemples.
Voldria que aquest acte també servís per reconèixer la feina de l’actual equip municipal: l’Alícia Nieto, l’Oriol Fernàndez i en Quim Fàbregas, el regidor que millor coneix l’ajuntament i que sempre he tingut al costat des de què varem començar la militància política allà al 1980 a Nacionalistes d’Esquerra.
I també aquells que han tingut la responsabilitat de portar el partit a nivell local durant aquests darrers anys: l’Ernest Humet, el Joaquim Pera, l’Oriol (actual motor de la secció local) i l’actual president, el Frederic Oliver i el conjunt de l’executiva local.
Potser molts us preguntareu perquè ara assumeixo el repte de ser el candidat d’ERC a les eleccions municipals d’aquí un any, sobretot perquè en els darrers anys la meva activitat política s’ha centrat fora del Masnou. Sempre he manifestat que una de les etapes de les quals m’he sentit més orgullós, va ser quan l’any 1987 vaig ser escollit regidor per la CUP. Però allò, eren altres temps.
Al llarg de la meva trajectòria de 30 anys d’activitat política, tant en els moments difícils com en els bons moments, he pensat que el repte més important que hauria d’assumir seria com el que avui assumeixo. La meva activitat política sempre ha estat vinculada als ajuntaments: a banda de ser regidor del Masnou durant 5 anys, he estat diputat al Parlament, on he portat els temes vinculats al govern local; regidor de l’Ajuntament de Barcelona, vicepresident de la Diputació i ara Secretari General de Governació, departament que basa la seva activitat en la relació amb els ajuntaments. I també el responsable de la política municipal del meu partit durant un grapat d’anys.
Vull manifestar que assumeixo aquest repte, primer de tot, per una raó fonamental: em fa il•lusió, em motiva i en tinc ganes. Compto amb els companys i companyes del partit i també espero comptar amb tots vosaltres per aquest repte.Us haig de confessar que aquestes darreres setmanes, parlant amb molts de vosaltres, m’ha servit per recuperar la part més interessant de la política: escoltar, parlar, i si cal discutir, per intentar construir junts un projecte de futur per al nostre poble. Igual que jo heu vist com, sovint, que lluny es troben determinats debats polítics que es fan en els mitjans de comunicació i el que parlen les direccions dels partits; del que són els neguits, les il•lusions i les aspiracions de la gent.
Malgrat el descrèdit actual de la política, i aquells que l’han desacreditat per culpa de la seva actuació, crec que s’ha de reivindicar com mai que es tracta d’una activitat noble, de servei.
Vivim uns moments difícils, molt marcats per la crisi econòmica i les incerteses que ens porta com a individus i com a col•lectivitat. Els partits polítics no poden continuar sent organismes aïllats del què passa a la societat, ja no serveixen plantejaments propis d’altres èpoques que només porten a perpetuar estructures parasitàries.
Sóc conscient que assumeixo el repte de ser candidat en un moment difícil per a la política i per al partit que represento. Però també crec que és el moment de reivindicar la política, els projectes il•lusionadors, la capacitat i la voluntat, com he dit abans, d’escoltar, parlar i debatre amb els ciutadans. Però, alhora també crec, que els partits tenen pendent una tasca important de reformar-se, d’adaptar-se als canvis, a les aspiracions dels ciutadans. Alhora també vull reivindicar l’orgull de pertànyer a ERC, amb tots els encerts i errors comesos i això vull compartir-ho amb tots els membres del partit del Masnou.
Formem part d’un projecte que aspira a les màximes quotes de democràcia per al nostre país: o sigui, a la seva independència, als benestar de la seva gent. A construir un projecte de sobirania i d’una esquerra moderna, sense complexes, sense tabús, sense discursos tronats; a prop de la gent i sobretot, al costat del sentit comú de les coses. És també el moment de construir un projecte d’acord amb els canvis que vivim: a nivell econòmic, social, cultural, demogràfic, d’abast dels serveis públics.
Queda un any per a les properes eleccions municipals. Volem ser conseqüents amb algunes de les coses que he comentat; per això, el projecte que volem construir serà entre tots els que el vulguin construir, que forçosament ha d’anar més enllà de les sigles d’un partit. No volem que ERC sigui un mur per construir aquest projecte, sinó només la seva llavor; volem un projecte en comú per als masnovins i masnovines, més enllà de les seves afinitats polítiques legítimes.<a
En aquests darrers anys al Masnou s’han fet moltes coses, moltes d’elles positives. Però ara a aquest poble li cal un nou impuls, un projecte que sigui compartit per molts ciutadans i ciutadanes, un projecte basat amb la relació i el contacte amb la gent. El Masnou encara té moltes potencialitats per explotar i per gaudir.. També ens cal un ajuntament més àgil, més eficaç, que escolti més.
El Masnou ha de prioritzar la seva identitat com a municipi: una identitat basada en un comerç de proximitat i qualitat, en la reivindicació de la nostra història, en la conservació del nostre patrimoni, amb un model urbanístic propi. Hem de reforçar diferents centralitats del nostre poble: del teixit comercial, del teixit cultural, dels serveis. Tenim temes estratègics pendents: el casc antic, l’antic edifici del Casinet, per posar dos exemples.
El Masnou, malgrat tot, té un teixit associatiu important, tant a nivell cívic, a nivell cultural i també a nivell esportiu. Aquest és un dels grans actius que té el nostre poble. Hem re revaloritzar el que tenim.
El Masnou necessita d’un gran acord. Es necessita una sacsejada que només és possible fer amb un gran acord entre tots. Aquesta és la nostra proposta política, aquesta és la nostra aposta estratègica: ACORD PEL MASNOU. Un acord que volem construir amb tots els qui esteu aquí i amb aquells que encara falten. Amb la gent jove i la gent gran, amb la gent que treballa al Masnou i la que treballa fora, amb els emprenedors i els comerciants, amb els que volen divertir-se i amb els que volen descansar, amb els masnovins de les entitats i amb els que volen més ofertes culturals, amb la gent que treballa en el camp de l’educació, de l’esport, amb els que volem viure i conviure amb seguretat i una via pública en condicions. Amb els masnovins i masnovines de tota la vida i els que han escollit el nostre poble per viure.
Aspirem a un Masnou amb uns serveis de qualitat, amb proximitat de l’ajuntament amb la gent, amb orgull per viure-hi. Això només ho podem construir amb un AC0RD PEL MASNOU. Aquesta és la proposta que a partir d’avui volem que comenci a caminar i esperem que molts masnovins i masnovines hi vulguin participar.
Aquest és el meu compromís, aquest és el compromís de la gent d’Esquerra. Volem construir, treballar amb un equip el més ampli de persones. Espero aportar la meva experiència de tots aquests anys. Vinc a treballar i també a aprendre de tots vosaltres.
Ens falta un any per guanyar les eleccions. És qüestió que ens ho proposem. Gràcies.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Dietari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s