Iniciativa i els antitaurins

Avui vivim una situació de crisi econòmica, política i també ideològica important. Però el que avui anuncia la premsa, una coalició d’Iniciativa per Catalunya-Verds amb el Partit Antitaurí, crec que supera totes les previsions. Iniciativa, els d’esquerres de debò, han obert converses amb el PACMA (Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal). Aquest partit, totalment respectable, defensor dels drets dels animals a banda d’estar en contra les curses de braus com és lògic, entre altres aspectes també es pronuncia contra la caça i pesca esportiva, els zoològics, els aquaris, l’experimentació científica amb animals i el foment del vegetarianisme. Una cosa és estar en contra les curses de braus i contra el maltractament innecessari dels animals i l’altra és que una formació política, hereva del PSUC, s’emboliqui a defensar aspectes que crec que es troben fora de la realitat. Una societat madura i moderna avança també en la consciència de la protecció dels animals, però els drets pertanyen al gènere humà. També són respectables les dietes vegetarines, però això forma part d’una decisió personal de cadascú.
Certament l’esquerra està en crisi, especialment quan l’esquerra no parla dels problemes que més preocupen als seus electors.

Anuncis

4 comentaris

Filed under Dietari

4 responses to “Iniciativa i els antitaurins

 1. Rafa Serra

  Totalment d’acord. Els drets dels animals és un absurd de la cultura urbana moderna que no hauria de tenir lloc en l’ideari d’un partit que es diu d’esquerres. Per tenir drets cal tenir consciencia i poder comprendre’ls i reclamar-los. En tot cas nosaltres tenim obligacions envers els animals. Si no, aviat estarem parlant dels drets de les obres d’art o dels minerals.

  Les tesis animalistes poden ser inclús reaccionaries i enfrontades amb l’ecologisme. Estan en contra de la explotació de recursos sostenibles si hi han animals involucrats. Res més lluny de la realitat i de les possibilitats d’explotació de recursos primaris amb criteris progressistes i de sostenibilitat.

  • Estic totalment d’acord amb el que dius i les consideracions que fas són molt encertades. En política, i crec que passa sovint, es perd el sentit de la realitat. De vegades, davant dels problemes, només es tracta d’aplicar una mica de sentit comú

 2. CarmeGlezAmo

  Els animals haurien de tenir drets i els que tenim consciència del que això significa tenim l’obligació de protegir i defensar aquests drets. El mateix que succeix amb els infants.

  Però estic d’acord que com a misió d’una organització política el tema els drets de animals és quelcom massa específic i sovint és utilitzat de manera interessada, sens dubte.

  La política és paradigmàtica o no és política.

  • Ja vaig amb la resposta, faig el que puc. Jo crec que una societat madura es caracteritza per una major sensibilitat cap als animals, i per tant, en una millor protecció i cura. Però, des del meu punt de vista, això no es pot confondre amb els drets, ja que aquests estan vinculats al gènere humà; drets i deures que tenen els animals racionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s