“Canciones para dormir” d’Andreas Struck

Aquesta pel.lícula alemanya estrenada enguany té com a protagonista un trompetista de jazz que fuig de la dona amb la qual conviu per convertir-se en un “homeless” a la seva ciutat, Colònia. “Coneix” a Hanna, una dona gran també sense sostre, a través dels poemes que li troba un cop aquesta apareix morta al metro. El protagonista es veu obligat a fer treballs per a la comunitat com a jardiner del cementiri de Colònia. Una pel.lícula molt en línia amb el cinema alemany, que no fa cap concessió al sentimentalisme, amb imatges dures i fredes de la perifèria d’aquesta ciutat alemanya.
La temperatura de la sala del cinema Alexandra, on projecten aquesta cinta a Barcelona, donava l’ambientació apropiada per a aquesta pel·lícula (el termostat no devia passar de 10 graus!).
Cal felicitar, però, aquestes sales de cinema de la Rambla de Catalunya per l’aposta que fan pel cinema europeu i al marge de les superproduccions.
Canciones para dormir és una pel·lícula interessant, que fa pensar en com és de fàcil viure a l’altre costat de la normalitat i fer el salt a la marginalitat i com pul·lulen pels passadissos i els suburbis de les ciutats de nostre entorn personatges desarrelats amb històries pròpies.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Cinema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s