La fideuà

La fideuà és un plat força pràctic per omplir un bon dinar. És un plat senzill de fer, però que s’ha anat abusat tant, que de vegades trobes autèntics desastres culinaris: fideus rebullits i sense torrar, sofregits a mig fer o un munt d’objectes comestibles sense cap sentit. Una fideuà senzilla com la que us presento només requereix el següent: un bon brou de peix, al qual s’hi afegeix el suc dels caps de les gambes que s’han trinxat abans en un cassó amb oli i s’han passat pel colador xinès; un sofregit amb una mica de ceba, all, pebrot i tomàquet. Un cop saltejada la sípia, es retira. Després es fa el sofregit i al final s’incorpora la salsa de la sípia i es retira de la paella o la cassola. Els fideus es van fregint lentament en l’oli fins que quedin torrats. Quan són daurats s’hi afegeix el sofregit, la sípia i les gambes pelades. Cal barrejar-ho tot plegat perquè els fideus incorporin els sabors i llavors s’hi aboca el brou.
Cinc minuts abans d’acabar la cocció al foc, es posa la cassola al forn perquè s’hi acaben de fer i “trempin” els fideus.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Gastronomia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s