“Una habitación en Roma” de Julio Medem

De Julio Medem només he vist quatre pel.lícules : “Los amantes del círculo polar”, “Lucía y el sexo”, “La pelota vasca” i aquesta darrera “Una habitación en Roma”. Crec que es tracta d’un director de cinema molt peculiar i interessant. Medem fa un cinema molt característic, amb segell propi i unes obsessions que es van repetint en algunes de les seves pel·lícules.
Aquest film de Medem té com a escenari una habitació d’hotel al centre de Roma, decorada amb un quadre del renaixement italià. Les dues protagonistes centren en exclusiva les escenes de la pel·lícula, amb l’aparició esporàdica del cambrer de l’hotel i la presència puntual en una filmació de Najwa Nimri. La pel·lícula es basa en la relació de les dues protagonistes i les escenes carregades d’erotisme i sensualitat de les dues actrius protagonistes. Tot i que trasncòrre en l’habitació d’un hotel en cap moment es fa pesada, al contrari, va guanyant interés amb el descobriment de cadascuna de les dues protagonistes i les seves vides parel·leles, enmig d’un joc de mentides i veritats que les farà descobrir-se l’una a l’altra.
Si heu vist “Lucía y el sexo” podreu comprovar una de les obsessions de Medem que es repteix en les dues pel.lícules. L’actriu Elena Anaya recorda la mort del fill de la seva parella (Najwa Nimri)) fruit d’un accident. A l’anterior pel.lícula, Elena Anaya és la mainadera de la fiila també de Najwa Nimri que també mor per l’atac d’un gos. La mateixa obsessió amb les mateixes protagonistes.
Ah! i molt ben trobat el recurs d’utiltizar el programa “goolge earth”. En definitiva la història d’una relació lliure entre dues dones.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Cinema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s