Tres articles recomanats

Veient els darrers articles publicats per la premsa voldria recomanar-ne tres, no necessàriament perquè comparteixi les seves tesis, sinó perquè considero que són interessants les opinions que s’expressen.
El primer de Víctor Lapuente, publicat al diari “El País”, titulat “El liberal, la progre y la prostituta“. Lapuente és professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Goteborg (Suècia) i ha publicat diferents articles, sempre interessants a “El País”, i expert en temes de corrupció. Lapuente entra a fons en el debat de la prostitució i critica tant la postura de la dreta liberal (amb l’exemple de Sala-Martín) com la postura de l’esquerra progre (amb l’exemple d’Imma Mayol). Davant la situació d’alegalitat actual o la legalització que defensen aquestes dues postures contraposades, Lapuente aposta per la criminalització del client, que és la que existeix a Suècia, país on el qual exerceix la seva activitat universitària.
El segon és de Ferran Sàez, doctor en filosofia, i sempre amb opinions disposades a desfer tòpics i prejudicis amb la seca claredat de criteri tant característica. L’article publicat al diari “Avui” es titula “El nou sexe dèbil“. Sàez vol diferenciar dos concepte, que a voltes es confonen: la igualtat, lligada a la modernitat il.lustrada, i la paritat, vinculada als plantejaments postmoderns. Esmenta el cas del fracàs escolar, més vinculat al sexe masculí, a partir de la reflexió que li fa el pedagòg masnoví Gregorio Luri. Sàez, evidentment, aposta pel concepte d’igualtat basat en les idees de la modernitat il.lustrada.
I finalment l’article de “El País” “Mi ciudad y la mezquita” de Barbara Probst Solomon. A partir del cas del projecte de la construcció d’una mesquita a la “zona zero” de Nova York i de la política de l’alcalde d’aquesta ciutat Bloomberg l’autora fa una sèrie de reflexions sobre la relació de la religió amb la política i la vida pública com també de les relacions entre cultures.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Dietari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s