La mort sobtada del David

Aquest matí quan m’he assabentat de la mort del David Martínez Madero m’he quedat glaçat. Ha mort només amb 47 anys, quan feia només un any i mig que se l’havia nomenat director de l’Oficina Antifrau. El David començava una nova etapa professional, segurament una mica més tranquila que la seva tasca anterior vinculada a la fiscalia contra la corrupció i el crim organitzat. Havia rebut amenaces pel seu compromís contra les màfies que operen al nostre país. Era una persona apassionada per la seva feina, compromesa i oberta al diàleg per debatre amb ell els problemes d’una societat tant complexa i plena d’incerteses com la nostra. Ara feia un cert temps que no parlàvem. Vaig tenir que col.laborar amb ell per tirar endavant la llei de l’Oficina Antifrau, sobretot pel que fa a la seva aprovació dins el Govern de la Generalitat, que va ser un dels primers objectius que vaig tenir sobre la taula com a Secretari General.
Encara recordo que, durant la primera legislatura del tripartit, la sorpresa agradable que vaig tenir al veure la seva fotografia al diari com a candidat a dirigir l’oficina antifrau. Ens vam retobar després de molts anys. El David era nascut al Masnou i havíem compartit part de la nostra infantesa amb ell i el seu germà: els Salesians de Mataró, el carrer doctor Curell o la plaça de l’Església són records que vam compartir on també vam iniciar la nostra adolescència amb les festes, els dies de platja o les nits d’estiu.
Ens vam retrobar al cap d’uns anys ja una mica canviats amb trajectòries molt diferents però compartint objectius i aquest projecte de l’oficina antifrau al qual va dedicar tants esforços. La crueltat de la vida se l’ha emportat. Sempre ens quedarà el seu exemple.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Dietari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s