Dinar de diumenge

Avui vull explicar-vos dos dels plats que he cuinat pel dinar familiar del diumenge. Primer, unes faves i pèsols ofegats, i després un bon tall de roast beef.

Pel que fa al primer plat, el procés d’el·laboració ha estat el següent: s’utilitza una caçola fonda. Es sofregeix un tall de cansalada tallat a tires relativament petites. Després s’afegeix ceba tendra, alls tendres i també un farcellet d’herbes. A continuació es posen les faves i els pèsols (el doble de faves que de pèsols), un got de vi moscatell i unes fulles de menta. Es deixa coure amb la tapa de la caçola a l’inrevés, amb una mica d’aigua al damunt. Després s’afegeixen els talls de botifarra blanca, i finalment els talls de botifarra negra.

Pel que fa el roast beef, l’elaboració és molt senzilla. El dia abans es posa a macerar un tall de carn ben lligat. Al meu parer, pel roast beef, prefereixo la mitjana o bé el filet, tant sigui de bou com de vedella. Avui he fet un tall de més de dos quilos de mitjana de bou. La carn es posa amb vi, una mica d’oli i pebre en gra. I de tant en tant es tracta d’anar-la girant. El tall sencer es posa a fregir, salpebrat prèviament, uns vint minuts aproximadament. Caldrà esperar que es refredi la carn per tallar-la a talls el més fins possibles. La carn es pot posar en una o dues safates. En la paella on s’ha rostit la carn s’hi afageix el vi de macerar, més grans de pebre i una mica de concentrat de carn (viandox líquid). Un cop calent es posa pel damunt de la carn, que ha d’estar ben vermella per dins. Per servir-la s’escalfa al forn una estona, sempre tapada amb paper d’alumini, sinó la carn perdria la seva vermellor.
Bon profit !

Anuncis

1 comentari

Filed under Gastronomia

One response to “Dinar de diumenge

  1. carme

    merci per compratir les receptes, Jaume!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s