Construir la revolució. Exposició al Caixa Forum

Aquests dies es pot veure l’exposició “Construir la revolució. Art i arquitectura a Rússia 1915-1935”. Es fa al Caixa Forum i s’acaba el proper 17 d’abril. En aquests darrers anys s’han donat més a conèixer les avantguardes russes vinculades a les arts plàstiques, però aquesta exposició ens situa en el món de l’arquitectura. Si el període anomenat d’entreguerres va ser fructífer a nivell del continent europeu, la Rússia revolucionària de 1917 no podia ser una excepció. Les avantguardes russes representen un esclat de creació, lligades en bona part a l’inici de la revolució soviètica. Les dues principals tendències artístiques, tant el constructivisme com el suprematisme, tindran les seves traduccions en els diferents camps de les arts, destacant d’una manera molt especial la figura de Malèvitx.
Però aquesta maginífica i extensa exposició ens endinsa en el món poc conegut de l’avantguarda russa lligada a la construcció de nous edificis, d’acord amb aquestes tendències d’avantguarda. Rússia no és aliena al que està passant a Europa, el propi Le Corbusier farà alguns d’aquests edificis, on també es podrà veure la influència de l’escola de la Bauhaus.
L’exposició es basa en fotografies antigues i també fetes a finals del segle XX, on es pot comprovar en molts casos el deteriorament lamentable en què es troben bona part d’aquests edificis. També trobem algunes maquetes com la Casa de Melnikov, com tampoc podia faltar la maqueta del monument a la Tercera Internacional de Tatlin. I una part central amb dibuixos i pintures. L’exposició es divideix en diferents àmbits: indústries, clubs de treballadors i estudiants, nous habitatges, …; així com també en l’àmbit de les comunicacions com és el cas de la torre de radiodifusió Xàbolovka de Xúkhov.
La nova arquietctura soviètica de primers del segle XX va lligada a la construcció d’un nou ordre social i agafa les formes més avantguardistes dels moviments artístics d’aquell moment històric. Després, la majoria d’arquitectes, com també va passar amb la resta d’artistes, passaran a l’ostracisme i s’imposarà el realisme socialista liquidant tot tipus d’innovació en el camp de les arts.

1 comentari

Filed under Dietari

One response to “Construir la revolució. Exposició al Caixa Forum

  1. zelpflili

    диета при фосфатуриичто нельзя есть при похудениидиета по дебейкесамая эффективное средство для похудения какоедиета английских леди томатный сокне мешает ли креон похудениюдиета от диетологовдиета 2 дня чай с молоком 2 дня вареное мясокулинарные рецепты диетического стола 5система диет пулеметная очередьдиета ангелапохудеть быстро к свадьбесамые эффективные методы для похудениякак избавиться от излишнего весаотзывы по диете клиники майоупражнения для мгновенного похудениякак можно похудеть за 2 недели на 7 кгкак быстро похудеть самарадиета при гепатозедиета по гуппе крови первая положительная

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s