Intervenció en l’acte de constitució de l’ajuntament del Masnou

Avui constituïm, després de les eleccions municipals del passat 22 de maig, l’ajuntament del Masnou. Un nou ajuntament per a una nova legislatura de quatre anys. La voluntat popular dels masnovins i masnovines s’ha expressat en la composició d’aquest ajuntament. És cert que hi ha hagut una baixa participació, el 54%, similar a la que hi va haver fa quatre anys. Però la voluntat majoritària dels masnovins i masnovines ha estat aquesta. Cal acceptar-la i avui hem d’escollir un nou alcalde.
Des d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord pel Masnou estem satisfets d’aquest resultat, d’haver obtingut 3 regidors: la Sílvia Folch, en Quim Fàbregas i jo mateix. En el context dels resultats obtinguts per ERC en aquestes eleccions municipals, que han estat força negatius, i per les característiques que té el nostre municipi situat a prop de Barcelona, podem estar-ne molt satisfets.
Hem presentat una candidatura d’homes i dones arrelats a la vida del Masnou, hem integrat força gent independent en aquest projecte nou i hem iniciat la nostra proposta de l’Acord pel Masnou. Una proposta que no é només per aquestes eleccions, sinó com ja vaig dir durant la campanya, un projecte que comença a caminar. És el que hem anat dient al llarg de tots aquests darrers mesos. L’Acord pel Masnou és el que volem construir amb la gent jove i la gent gran, amb la gent que treballa al Masnou i la que treballa fora, amb els emprenedors i els comerciants, amb els que volen divertir-se i amb els que volen descansar, amb els masnovins de les entitats i amb els que volen més ofertes culturals, amb la gent que treballa en el camp de l’educació, de l’esport, amb els que volem viure i conviure amb seguretat i un espai públic en condicions. Amb els masnovins de tota la vida i els que han escollit el nostre poble per viure.
ERC del Masnou sempre ha estat present en aquesta institució que representa la voluntat dels masnovins, des del primer ajuntament democràtic, excepte en el període 1987-1991. Voldria recordar el Jordi Mallafré, primer regidor d’ERC d’aquesta etapa i també el qui ho va ser a nivell honorífic, l’amic Joan Fàbregas. I també tots els que han tingut aquesta responsabilitat al llarg de tots aquests anys. Al 2003 al Masnou es va produir un canvi i ERC va tornar assumir responsabilitats de govern. Vam iniciar molts projectes que avui ja són una realitat: les escoles bressol, l’ampliació de la biblioteca i molts altres equipaments i espais públics que s’han concretat al llarg d’aquests 8 anys. Voldria fer un reconeixement molt especial a la persona d’ERC que va liderar tot aquest procés, la Carme Giol. En els darrers 4 anys ERC ha estat a l’oposició. Hem fet una oposició constructiva i dialogant amb l’equip de govern sortint. Crec que tanquem una etapa amb aspectes positius, però també amb aspectes que no hem compartit i hem discrepat en aquests darrers quatre anys. L’Eduard Gisbert ha estat el nostre alcalde durant aquests darrers vuit anys. Crec, sincerament que ha estat un bon alcalde pel Masnou i que ha aconseguit que en la vida d’aquest ajuntament hi hagués sempre un clima de cordialitat. Vull agrair el treball i l’esforç dels nostres regidors sortints: l’Alícia Nieto i l’Oriol Fernández, que ha tingut un paper clau en la configuració del nou govern municipal que tindrà el Masnou.
En aquesta campanya electoral ja vam anunciar que al Masnou li calia un canvi, obrir una nova etapa. Ha estat la candidatura de Convergència i Unió, amb en Pere Parés al capdavant la que ha canalitzat majoritàriament aquest desig de canvi. Per això i perquè hem arribar a un acord entre els nostres grup polítics avui hem votat Pere Parés com a nou alcalde del Masnou. Amb el Pere ens coneixem des de petits, tots dos som fills del Masnou i ens estimem aquest poble. Estic convençut que establirem un govern sòlid, cohesionat, amb moltes ganes de treballar pel Masnou.
Tot govern comporta establir un programa de prioritats i propostes. Amb això ens hem posat d’acord: rigor per afrontar la crisi econòmica, reforçar la personalitat del Masnou, prioritzar l’activitat econòmica i la creació d’ocupació. Però sobretot la proximitat, l’accessibilitat i el diàleg amb els veïns i veïnes del Masnou. Des d’ERC – Acord pel Masnou assumirem més directament la cultura, la participació, el civisme, la mobilitat, la promoció econòmica, l’organització i els recursos humans de l’Ajuntament i l’atenció al ciutadà. Tindrem la primera i cinquena tinència d’alcaldia. Però sobretot compartirem un govern amb voluntat de treballar plegats per un projecte comú pel Masnou.
Personalment us haig de dir que em fa molta il•lusió tornar a ser regidor del Masnou, el meu poble. He estat present aquests darrers anys a les institucions més importants del nostre país: el Parlament de Catalunya, l’ajuntament i la Diputació de Barcelona, la Generalitat; però per un masnoví el repte més important sempre és treballar pel Masnou.
Vull agrair a tots els masnovins i masnovines que han dipositat la seva confiança en la candidatura que represento, conjuntament amb en Quim i la Sílvia. Ens comprometem amb el treball, la proximitat amb la gent, a trepitjar carrer, a escoltar, a dialogar i a discutir quan calgui, a promoure la participació i també a aprendre dels nostres veïns i veïnes. La candidatura d’ERC- Acord pel Masnou aporta el més important que té, el seu capital humà, els homes i les dones que hem treballat aquests darrers mesos i hem format aquesta candidatura. Us haig de dir del que estic més orgullós d’aquesta campanya és de l’equip humà que hem creat.
Aquests dies hem establert un acord entre dues forces polítiques: Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya – Acord pel Masnou. Hem treballat amb discreció, amb moltes hores de reunió i amb molta il•lusió per arribar a un acord. Ho hem aconseguit. Som forces polítiques diferents però amb un objectiu comú: treballar pensant amb el Masnou. Felicitats Pere com nou alcalde del Masnou. Tindràs tota la nostra col•laboració, lleialtat institucional i voluntat de diàleg i de treball pel nostre poble.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Acord pel Masnou, El meu poble...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s