Avui ens ha deixat el Víctor Torres

Avui, 19 de juny, ens ha deixat en Víctor Torres als 96 anys. Militant d’ERC des del principi fins el final, fidel al seu partit i els seus ideals. Durant tots aquests darrers anys d’ERC, des de que va abandonar la primera línia política, sempre ha estat quan se l’ha necessitat. Mai va fallar. Membre fundador d’ERC, fill d’Humbert Torres i germà del poeta Màrius Torres. Durant la Guerra Civil va lluitar a la columna Macià-Companys, estret col·laborador d’Irla i Tarradellas durant l’exili. Diputat al Parlament de Catalunya i Senador. Recordo, ara fa un any aproximadament, la seva intervenció a la trobada d’ERC que es va fer a Lloret de Mar. Amb cadira de rodes encara mantenia aquell to de veu, aquelles paraules que a ningú podien deixar indeferent. Les emocions que transmetia quan parlava donaven a les seves paraules una plena modernitat; un discurs emotiu, directe, dient sempre les coses pel seu nom, sense retòriques farragoses. No només hem d’aprendre del seu exemple, sinó també de com transmetia aquestes emocions, la trajectòria d’una vida al servei del seu país i la seva gent. Va defensar les seves conviccions en la pau, en la guerra, sota la dictadura i en l’actual democràcia. Mantinguem viva la seva memòria.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Dietari

2 responses to “Avui ens ha deixat el Víctor Torres

  1. Ho has sintetitzat molt bé, Jaume. Gràcies. Jo també recordo la seva intervenció a Lloret. Realment impressionant. Per la seva memòria!
    Joan Manuel

    • Joan Manuel, en aquella trobada de Lloret, a banda de la memorable intervenció del Víctor Torres, la teva xerrada també va ser un dels aspectes més detacats de la jornada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s