La confusió del cas Garzón

La inhabilitació del jutge Garzón està omplint moltes pàgines de diaris i ha provocat moltes declaracions, algunes de les quals no tenen res a veure amb la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita aquest jutge. Aquí no s’ha jutjat ni cap cas relacionat amb la memòria històrica ni el cas de corrupció que esquitxa el Partit Popular pel cas Gurtel. Senzilament s’ha inhabilitat un jutge per dur a terme determinades pràctiques que vulneren l’estat de dret: la intervenció de converses entre uns presos preventius i els seus advocats. No és la primera vegada que ens trobem amb una mala instrucció d’un cas per part del jutge Garzón. Si repassem les actuacions de Garzón trobaríem molts casos en que la mala instrucció d’un sumari pot comportar la nul·litat d’un judici. Caldria veure si en aquest cas això pot afectar al sumari que afecta la trama de corrupció que afecta al Partit Popular. Els jutges també han d’estar sotmesos a la llei, aixì ho ha recordat l’organtizació “Jutges per la Democràcia” i també la magistrada progressista Margarita Robles. La història del jutge Garzón està plena d’actuacions irregulars on ha vulnerat aspectes vinculats a la llibert d’expressió o els drets humans: tancament de diaris, imputacions en base a declaracions polítiques o bé el cas de les detencions del 92 on el Tribunal d’Estrasburg dels Drets Humans va condemnar l’actuació de Garzón per negar-se a investigar les tortures contra independentistes. Recordem també que tota la investigació sobre la trama dels GAL la va efectuar després de trencar les seves relacions amb el PSOE després del seu pas fugaç per la política. Buscar només la notorietat i utilitzar determinats casos només com una estratègia de promoció personal no és la millor manera d’anar contra la corrupció i reivindicar la memòria històrica. Cal que tampoc oblidem el nostre passat més recent.

3 comentaris

Filed under General

3 responses to “La confusió del cas Garzón

  1. Estic totalment d’acord amb tu Jaume.

  2. Ernest

    Si que és veritat, que el senyor jutge s’ha extralimitat algunes vegades, pero s’ha de dir, que no volem ni podem oblidar la nostra història. Sobretot, quan hem tingut els nostres avis i han estat afussellats.
    Com diu aquell: “Algú ho havía de dir”.

  3. Lluis Tejedor

    És molt sabut que Garzón és un pèsim instructor, probablement perquè sempre pensa en la notorietat dels seus actes per damunt de la discreció necessària quan prens decisions que afecten drets fonamentals. Per tant, la fi no pot justificar els mitjans, hi hagi o no hi hagi afusellats, no podem desvestir un sant per vestir-ne un altre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s