Les ordenances fiscals

El passat ple municipal del 17 d’octubre l’Equip de Govern portava una proposta de modificació de les ordenances municipals. Una proposta molt limitada per la impossibilitat, obligada pel Govern de l’Estat, de poder modificar l’IBI a la baixa. Les modificacions proposades pel govern anaven en el sentit de rebaixar la taxa de clavegueram, introduïr bonificacions fins el 75% pel que fa a les llicències d’activitats vinculades a l’activitat econòmica i introduir una taxa per l’ús turístic d’habitatges per normalitzar una situació que existeix a la realitat, entre altres mesures. L’oposició va presentar les seves esmenes. L’acord amb alguns dels grups, que podia ajudar a rebaixar una mica més la pressió fiscal, no va ser possible, malgrat la predisposició del Govern. El motiu és que els grups de l’oposició (PSC, ICV, PP, GIM i regidora trànsfuga) van preferir presentar una proposta conjunta amb propostes algunes impossibles d’aplicar i que podien trencar l’equilibri econòmic i financer de l’ajuntament. Davant d’aquesta situació, i la manca de majoria del Govern, es va preferir retirar la proposta de modificació de les ordenances fiscals i continuar buscant un consens amb la resta de grups per arribar a algun acord.
En aquests moments l’oposició demana convocar un ple extraordinari amb la mateixa proposta d’ordenances. En cap lloc del món és l’oposició qui dicta els criteris de temes com les ordenances o els pressupostos, ja que és una tasca del govern fer les propostes i després buscar el consens perquè pugui ser aprovat. Aquí ha primat un tacticisme que busca més el desgast polític que no pas rebaixar realment la pressió fiscal.
La voluntat del Govern és arribar a acords que permetin baixar la pressió fiscal però sense posar en perill les obligacions financeres de l’ajuntament i la prestació dels serveis públics que s’ofereixen a la ciutadania. Tenim el compromís de tirar endavant diferents línies d’ajut que afectarien a l’IBI: per a gent jove, gent gran, famílies monoparentals i afectats per les situacions hipotecàries. Esperem que s’imposi el sentit comú.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s