Votar el 25 de maig

Ja portem uns dies de campanya electoral. Al Masnou la coalició electoral Esquerra Republicana de Catalunya – Nova Esquerra Catalana ja va organitzar uns dies abans un acte electoral amb la presència del número dos de la llista Ernest Maragall. Un acte que va tenir un una important assistència de públic on es va explicar les propostes d’aquesta candidatura. terricabras
Primer de tot voldria senyalar l’encert del plantejament d’ERC en aquestes eleccions. Plantejar una candidatura en clau catalana era fonamental; el debat a altres nacions de l’estat, com el cas d’Euskadi, es situa en unes altres coordenades i altres condicionants que sortosament nosaltres no tenim. Obrir la candidatura d’ERC a persones independents i alhora , amb el cas de NECAT, amb voluntat de construir una alternativa progressista, és una necessitat estratègica.
Totes les enquestes donen l’obtenció de dos diputats. Això vol dir que la candidatura es troba frec a frec amb CiU i fa que el resultat pugui reflectir les dues grans opcions a Catalunya: una situada al centre dreta i l’altre a l’esquerra. Això pot comportar situar a Europa a dos eurodiputats: Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall. Dos europeistes convençuts. El primer, independent. Amb una trajectòria compromesa amb la reivindicació independentista i els valors de l’esquerra. El segon, de Nova Esquerra Catalana, amb una llarga trajectòria política vinculada al socialisme català i catalanista.foto acte Maragall
Un gran resultat de la candidatura liderada per ERC pot representar un pas endavant en el procés cap a la consulta del 9 de novembre. És un missatge clar, inequívocament compromès i sense vacil•lacions en el procés del nostre país cap assolir un estat independent dins el marc de la Unió Europea. Però també un missatge que expressa la voluntat de construir una Europa política, a favor dels drets dels ciutadans i dels valors del progrés, contrària a les polítiques dites d’austeritat que conculquen els drets democràtics i socials de la ciutadania.
Tenim el repte de la participació electoral. A les passades eleccions europees Catalunya només va assolir un 36’94% de participació, per sota de la mitjana estatal del 46%. Al Masnou la participació va ser del 40’31%. Cal un increment substancial de la participació per demostrar la nostra voluntat de ser a Europa sense intermediaris. Cal anar a votar el 25 de maig. També un bon resultat al Masnou ens permet afrontar amb més garanties l’inici d’aquest procés electoral que d’aquí un any també tindrà una cita en les properes eleccions municipals.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s