UN CAMÍ SENSE RETORN

IMG-20141109-WA0013Aquest diumenge 9 de novembre el poble de Catalunya ha iniciat un camí sense retorn. La Catalunya autònoma va morir l’any 2010 amb la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia. El diumenge hem iniciat el camí de  la Catalunya sobirana. Ara ja no es pot perdre més temps amb qui sempre ha impedit la nostra llibertat. Ara ja toca construir la República Catalana.

Malgrat les amenaces i totes les dificultats possibles, més de dos milions tres-cents mils catalans i catalanes s’han mobilitzat aquest diumenge 9 de novembre.

El Masnou també ha estat a l’alçada de les circumstàncies. Nou mil dos-cents seixanta-quatre masnovins i masnovines han sortit al carrer per anar votar.En pare d'en Victor i la seva neta Amb paciència i orgull hem omplert amb cues els dos espais electorals disponibles: l’Aina que amb els seus 16 anys votava per primera vegada. En Salvador que, malgrat la seva edat, arribava amb autobús amb ganes de fer cua. En Josep i l’Eduard, tots dos antics alcaldes, votant cadascun en el seu col·legi electoral. L’Antonieta, als seus 99 anys.  La Paqui, acompanyada pel Ramon, asseguda en una cadira de rodes. L’Antonio i la Carmen, nascuts a Extremadura i arrelats al Masnou de fa molts anys. El pare del Victor amb la seva néta. La Rita,  amb tot el seu carrer.  L’Isidre,  amb la seva gorra.  Fins i tot en Joan, que és dels del no, va arribar a temps una mica abans de les vuit, l’hora del tancament…   N’érem molts, il·lusionats, emocionats, convençuts que estem escrivint la història.

Tots plegats hem fet possible l’èxit d‘aquest  diumenge. Però sobretot,  els voluntaris del Masnou,  un exèrcit pacífic i democràtic que ha treballat sense descans per fer realitat aquesta jornada. Han estat unes setmanes de treball intens, d’esforços i de nervis per què tot sortís bé.  Però amb un final d’alegria i de victòria pel resultat.

20141109_091831El Masnou ha respost. Però això no s’ha acabat, tot just som a l’inici de la nova etapa. De dibuixar un país nou que construirem entre tots. Aquest diumenge 9 de novembre ja hem iniciat la independència. Ara ens caldrà començar a exercir-la.

Deixa un comentari

Filed under El meu poble...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s