ENS VEIEM DIUMENGE A LA CASA DE CULTURA

cartellNomés iniciar el mandat municipal que ara finalitzem es va començar a gestar el projecte EL MASNOU TERRA DE MAR. Davant la convocatòria del FEDER (Fons Europeus) es tenia l’oportunitat de rehabilitar alguns equipaments municipals amb valor patrimonial i bastir un projecte que posés en valor el patrimoni i la promoció del municipi. El projecte que es va presentar a la convocatòria del Fons Europeu va tenir una molt bona qualificació i va ser seleccionat. Al mateix temps es va negociar amb la Diputació el seu finançament. La idea ha estat que aquesta inversió es pogués finançar tota amb diners provinents d’altres administracions. La Diputació de Barcelona ha anat millorant durant aquest procés el suport tècnic i financer al projecte.

paret

El Masnou Terra de Mar té com a objectiu la rehabilitació del patrimoni, la seva posada en valor així com la promoció del Masnou com un municipi atractiu per viure i ser visitat.

La primera actuació va ser la rehabilitació de la Mina Museu, després el Parc del Llac i finalment la Casa de Cultura.

Aquest equipament tant emblemàtic torna a obrir la seves portes als veïns i veïnes del Masnou, i esdevindrà un punt d’obligada visita. Quan entreu a la Casa de Cultura primer us trobareu amb la nova oficina de turisme del Masnou, després el centre d’interpretació de l’itinerari Terra de Mar i al fons la sala d’exposicions. Podreu gaudir de la informació visual necessària d’aquest itinerari cultural i de la maqueta del nostre municipi on es veuran projectats els diferents punts de l’itinerari i la reconstrucció en 3D feta a partir del mapa del Masnou de 1850. A la primera planta es podrà gaudir d’una exposició permanent de la pinacoteca municipal i a la segona planta es trobarà aquesta emmagatzemada. La feina que s’ha fet amb la pinacoteca ha estat molt important per poder gaudir de la seva conservació i millora.

maquetaLa Casa de Cultura, completament rehabilitada, permet veure la restauració de les seves parets, sostres, terres i mobiliari d’una manera impecable. Ara ens faltarà la implantació de l’itinerari amb la seva senyalització que anirà des de la Casa del Marquès fins a Cal Ros de les Cabres.

Esperem les vostres visites i que aquest diumenge en podem començar a gaudir.

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s