UN PRIMER BALANÇ DEL GOVERN MUNICIPAL

IMG_4688_10092015_gp_Un cop transcorreguts 100 dies i escaig del nou govern municipal a l’Ajuntament del Masnou, podem fer-ne ja un primer balanç. El passat 22 d’octubre, en sessió extraordinària, el ple va aprovar les ordenances fiscals, la relació de llocs de treball i el pressupost de l’ajuntament per al proper any 2016. Així mateix, s’ha fet l’aprovació inicial, per part de la Junta de Govern Local, del Pla d’Actuació Municipal (2015-2019).

Dues novetats que no s’havien produït anteriorment, d’una banda, aprovar el pressupost el mes d’octubre per l’any següent conjuntament amb les ordenances fiscals, fet que ha permès fer, per primera vegada, el debat dels ingressos i les despeses de forma conjunta. I de l’altra,  la redacció d’un pla d’actuació municipal per al conjunt dels quatre anys del mandat.  Ara ja tenim, doncs, els instruments per treballar per a l’any 2016 i per a la resta del mandat municipal.

Però al llarg d’aquests mesos, el govern municipal ha treballat per assolir també altres prioritats: la implementació del nou cartipàs; l’inici de canvis organitzatius que han de permetre un canvi significatiu en la cultura organitzativa de l’administració municipal, com el treball més transversal dins l’ajuntament, la modernització i la tecnificació de la plantilla; la confecció d’un Pla d’Acció Social; la millora de la comunicació i les trobades i reunions amb la ciutadania; l’inicia dels canvis en l’àmbit del manteniment i la millora de l’espai públic que ens permetin implantar canvis substancials a partir del 2016. I també l’impuls i la reorientació de les inversions aprovades per al 2015, com la canalització d’aigües pluvials, les actuacions concretes de millora de l’espai públic, la nova entrada del CD Masnou o l’arranjament de voreres, entre moltes altres actuacions.

L’equip de govern s’ha proposat com a màxima prioritat millorar els serveis i l’espai públic. Per això hem cregut necessari el manteniment de la pressió fiscal i centrar els esforços en que els serveis que rebem els ciutadans del Masnou estiguin a l’alçada dels impostos que paguem al nostre municipi.

Hem aprovat un pressupost que contempla dos milions d’inversió per l’any que ve, tot disminuint l’endeutament.  El 70% d’aquesta inversió anirà destinada a aquest objectiu de millora de l’espai públic. Dins d’aquest àmbit hem contemplat un pla de xoc de millora de voreres i calçades de 500.000€ que voldrem anar repetint cada any.

I un pla d’actuació municipal, que s’obrirà a la participació ciutadana, amb diferents audiències públiques, amb sis objectius estratègics: la cohesió i el benestar social; el desenvolupament econòmic i l’ocupació; la cultura, l’educació i la qualitat de vida; l’espai públic i el manteniment; la participació i la comunicació.  I, finalment la millora de la pròpia administració municanvi-marxa (1)cipal.  Sis eixos que comptaran amb tot un conjunt d’actuacions al llarg d’aquests quatre anys.

Hem introduït un canvi en la velocitat de treball del govern municipal que es veurà en la concreció dels objectius esmentats. I ens hem compromès amb dedicació, rigor i proximitat.

Jaume Oliveras i Maristany

Alcalde del Masnou

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s